Проєктна діяльність: досвід молодих та завзятих


 Комунальним закладом «Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради» у період з 24 жовтня до 10 листопада проведено Форум національно-патріотичних та освітніх проєктів, започаткованих краєзнавчими об’єднаннями та музеями закладів освіти Полтавщини.

На заочний етап було подано 28 заявок на участь у Форумі  за такими напрямами проєктів: історичні – 8, патріотичні – 8, музейні – 4, волонтерські – 5, екологічні – 3.



9-10 листопада відбувся очний етап заходу в форматі відеоконференції із презентацією проєктів на платформі Google Meet.

Організатори Форуму відзначили високий рівень підготовки та представлення низки реалізованих проєктів, які мають значущу соціальну, виховну та освітню мету. Результати заходу засвідчили, що учнівська молодь має свідому громадянську позицію, бере активну участь у волонтерському русі, суспільному житті Полтавщини, прагне до збереження та примноження історико-культурної спадщини країни.




Всі учасники Форуму отримали сертифікати. Учасники, які найкраще представили свої проєкти, та їхні керівники відзначені грамотами Комунального закладу «Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради».

Серед нагороджених учасників Форуму - активісти шкільного історичного музею Єлизавета Діденко, Дарія Кобеляцька та вихованці рою «Сагайдачний» (ройовий - Вячеслав  Федій) Ліцею «ЛІДЕР»  Пришибської сільської ради протягом останніх 4 років  реалізують на базі сіл громади проєкт «Музей на колесах».

 Шкільний автобус оформлений портретами ідеолога українського самостійництва Миколи Міхновського, лідерів українського визвольного руху Євгена Коновальця та Симона Петлюри, інших учасників боротьби за незалежність України від найдавніших часів до наших днів. Виставка «на колесах»  рухається селами громади, де учні роблять зупинки, зустрічаються з місцевими мешканцями та розповідають їм про історію Свята Героїв, про односельців - героїв України та борців за волю держави у різні історичні періоди. Свої виступи діти супроводжують спільним виконанням патріотичних пісень, презентацією самостійно розроблених та виготовлених буклетів з портретами та короткими відомостями про героїв.

Збереження історичної  спадщини, її висвітлення у шкільному історичному музеї – основне завдання юних активістів музею.

Коментарі

Популярні публікації