Хранителька часу


Відтепер відвідувачів шкільного історичного музею зустрічатиме вона,  шаманка бронзового віку, точніше - її ростова модель, розроблена та виготовлена у Полтавському Центрі охорони та досліджень пам'яток археології  як історична реконструкція за матеріалами археологічних досліджень поховання, виявленого поблизу містечка Гребінка.
Раніше на віртуальну зустріч з  нею вирушили до Полтави активісти музею, юні дослідники-краєзнавці, переможці цьогорічного третього конкурсу молодіжних історичних проектів "Радянське минуле: (пере)осмислення історії у вимірі пропаганди цінностей".

 За допомогою імерсивної технології проекту "VIRтуальність забутих предків" вони перенеслися до поховальної камери донецької катакомбної культури доби бронзового віку, оглянули в ній знахідки, взаємодіючи з ними у формі квесту та зустрілись із самою шаманкою у вигляді її тривимірної анімованої моделі.

Відтепер ростова модель стане невід'ємною частиною експозиції шкільного музею. уособленням того, як далекі пращури ментально підтримують нас у нинішньому протистоянні із силами зла.

Коментарі

Популярні публікації